Francia szakmai gyakorlat Bar Le Duc városában 2024 február

2022 november – francia pék-cukrász gyakorlat Bar Le Duc városában
2023-04-19

A diákok a kéthetes gyakorlat során francia szakemberek irányítása alatt megismerkedtek a francia sütőipar és cukrászat jellegzetes termékeinek elkészítési módjával. Az üzemlátogatások során betekintést nyerhettek francia pékségek, cukrászatok, csokoládé manufaktúrák működésébe, és minden napjaiba. A gyakorlaton és tanítási órákon ízelítőt kaptak a francia szakképzésből. A mobilitásban három beregszászi tanulónk is lehetőséget kapott a részvételre a benyújtott pályázati anyaga és a szóbeli meghallgatás alapján. Iskolánk büszke arra, hogy ilyen úton is támogatni tudja a Kárpátaljai tanulóinkat.

Az alábbi riport elhangzott az Európa Rádióban

Szerkesztó-riporter Jászter Beáta

Bocsor Istvánné szakmai beszámoló

Cserépyné Varga Mária kísérőtanári beszámoló

Az Egán Ede Szakképzési Centrum diákjai híranyag

Diákvélemények a programról

Graholy BalázsJankovics Sára Naomi,

Karádi TamásKurmai AlexZenics Krisztina

Diákok bemutatója

Franciaországi szakmai gyakorlaton az Egán Ede Szakképzési Centrum fiatal cukrászai

Diákok által készített videó

Zemplén Televízió Katedra című műsora