Iskolánk OREMUS Alapítványának köszönőlevele
2017-04-28
A mezőgazdasági munkaközösség hírei a tanterületről
2017-04-28

2017. április 7-9-e között került megrendezésre a

„Szakképzéssel a magyar-magyar kapcsolatok fejlesztéséért és a vidék népességmegtartó szerep erősítéséért a Kárpát-medencében” című konferencia

Egerben az Egri Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint a Rákóczi Szövetség szervezésében.

Iskolánk a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium már 4. alkalommal vett részt ezen a tanácskozáson. Az intézményünket Komporday Levente igazgató és Dankó Eszter 2/14. élelmiszeripari technikus, Horváth Alexandra és Iski Petra 11. A élelmiszeripari szakmacsoportos szakközépiskola tanulók képviselték.

A tanácskozás legfontosabb részét az április 8-án, szombaton délelőtt, az egri városháza dísztermében megtartott konferencia képezte, ahol a Rákóczi Szövetség főtitkára, Csáky Csongor, az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója, Eger Megyei Jogú Város tanácsosa köszöntötte a jelenlévőket. A délelőtt folyamán nagyon fontos témákban hallhattunk előadásokat. Ki kell emelnünk Bruckner László Főosztályvezető Úr (NGM Szak- és Felnőttképzési Főosztály) és Benedek Fülöp OTP Agrárdivízió vezetője, előadásait, akik a szakképzés és azon belül az agrárszakképzés fejlődéséről, fejlesztési irányvonaláról és lehetőségeiről tartottak nagyon hasznos és tanulságos beszámolót és iránymutatást.

A háromnapos tanácskozáson megismerkedhettünk Eger város látnivalóival, nevezetességeivel, a Szépasszony-völggyel. Szombat este a vendéglátó iskola ünnepi díszvacsorát rendezett a határon innen és túlról érkezett magyar középiskolák delegációinak, Dr. Halz József a Rákóczi Szövetség elnökének köszöntője után kulturális műsorral is kedveskedett a vendéglátónk, majd a vacsorán a finom ételek mellett egri borokat is kóstolhattunk.

 

 

Dankó Eszter, Horváth Alexandra, Iski Petra