Természettudományos vetélkedő
2018-05-15
Ballagás
2018-05-15

Szakmai nap az EFOP-1.4.4.-17-2017 BARI SHEJ-NAGYLÁNY-– FÁTĂ MÁRÉ projekt keretében megvalósuló mentorálásról a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban


A Zemplénért Civil Szervezetek Szövetsége írta és nyerte azt a pályázatot, aminek a vezetője, Stumpf Mária. A programban Stumf Márián kívül dr. Lyócsa Mónika projektmenedzser, társasági szakjogász, és Palicz Istvánné pedagógiai szakpszichológus, szakmai vezető vesz részt.

A Szövetség iskolánkat választotta egyik partneréül, ami az iskolai lemorzsolódás megszüntetésére irányul.

A pályázat átfogó célja Sátoraljaújhely településen a hátrányokkal küzdő roma lányok iskolai lemorzsolódásának csökkentése, valamint ehhez kapcsolódóan a továbbtanulási esélyeik növelése.

A projekt további eredménye, hogy hosszan hozzájárul a helyi roma lányok gondolkodásmódjának helyes irányban történő tereléséhez, új típusú gondolkodásmód kialakításához.

A két éves programban negyven lány és nyolc mentor vesz részt. Az iskolánkból öt mentor (Borosné Nyisztor Csilla, Bocsor Istvánné, Révész Orsolya, Szerdi Hajnalka és Sztankó Gábor) a Deák Úti Általános Iskola, Előkészítő, Speciális Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálattól két mentor (Dobai Istvánné és Gulyás Erika), valamint a sátoraljaújhelyi Pedagógiai Szakszolgálattól egy mentor (Pálinkásné Szalánczi Gyöngyi) végzi a szakmai munkát.

A szakmai napon (2018. május 16-án 13 óra) bemutatásra került a szervezet munkája, a programban résztvevő szakemberek és pedagógusok eddigi tevékenysége, a sikerek, a kihívások.

 

Bocsor Istvánné

mentor, kapcsolattartó