A „Fenntarthatóság hete” keretében pályázatot hirdettünk a következő témakörökben:
– Az ökológiai lábnyom
– A szelektív hulladékgyűjtés
A tanulók 10-15 diából álló ppt-t készítettek, melyet zsűri előtt elő is adtak.
A zsűri tagjai Palicz Márta és Nagypál Magdolna szaktanárok, valamint Tóth Marianna és Hajas Mihály élelmiszeripari technikus végzős tanulók voltak.
A hirdetésre nyolc pályamű érkezett. Nagyon változatos, igényes munkákat készítettek a diákok, és mindannyian színvonalas előadást tartottak. A zsűri értékelése alapján
I. helyezett: Markovics Dániel 10.A
II. helyezett: Oláh Vanessa 10.A
III. helyezett: Forgács Krisztina 11. A .
Különdíjat kapott Gál Csilla 1/9. cukrász tanuló.
Minden pályázónak gratulálunk!
A program folytatásaként a 2/14. É élelmiszeripari technikus diákok bemutatót tartottak a laboratóriumban. A bemutató témájául azokat az élelmiszervizsgálatokat választották, amelyekből a szakmai vizsgán is számot kell majd adniuk. Így a következőkből láthattunk rövid ízelítőt:
-borredukálócukor-tartalmának meghatározása redoxititrálással
-húsüzemi szennyvíz nitrition tartalmának meghatározása fotometriásan
-ivóvíz keménységének meghatározása komlexometriásan
Minden tanulónak köszönjük munkáját!
Nagypál Magdolna és Palicz Márta
szaktanárok