Norvég szakmai gyakorlat 2017

2017 tavasz – közös norvég szakmai tanulmányúton jártak a zempléni vállalkozók és a mezőgazdasági iskola tanárai
2017-05-04

2017. április 20-án csütörtökön délután került sor arra a diákbeszámolóra, ami a háromhetes norvég szakmai gyakorlatot mutatta be

Páricsi Péter gondolatai

Zsófi Csaba gondolatai

Szava Dávid gondolatai

Kovács Bálint gondolatai

Zalkodi Róbert gondolatai

Wang Ye Ádám gondolatai

Fodor Kinga gondolatai

Diákok prezentációja

2017. március 10-31. között 7 diák és 4 tanár vett részt a programon

A diákok:            Fodor Kinga 3/11. Kertész

Kovács Bálint 12. B

Páricsi Péter 12. B

Szava Dávid 2/10 Mezőgazdasági gépész

Wang Ye Ádám 1/9 Cukrász

Zalkodi Róbert 12. B

Zsófi Csaba 11.B

Kísérő tanárok: Csizmadia Jánosné, Sztankó Gábor és Moravszki Melinda, Szerdi Hajnalka

A diákok a szakmájuknak megfelelő gyakorlati helyeken elméleti és gyakorlati képzésben vettek részt. Örömmel ismerkedtek a norvég kultúrával, gasztronómiával. Újonnan épített iskola fogadott minket, melyben jól felszerelt tantermek, gyakorlóhelyek, iskolai étterem, konditerem, tornaterem kapott helyett. Szinte leírhatatlan az a környezet, melyet biztosítanak a szakmák minél korszerűbb elsajátítása érdekében diákjaik és persze cserediákjaik számára is. Hétvégenként a kirándulások során rácsodálkoztunk Norvégiára, a csodálatos fjordokra, természeti csodákra. Visszaadhatatlan az az élmény, amit tapasztaltunk.

A szakmai gyakorlat kiemelt fontosságú iskolánk életében, hiszen nem csak a diákok kapnak róla nemzetközi bizonyítványt, kapnak képet a nemzetközi munkavállalási lehetőségekről és munkafeltételekről, hanem iskolánk tanárai is folyamatosan tudják nyelvismeretüket fejleszteni. Minden kiutazó nevében mondhatom, hogy „It was a good journey. Thank you so much for this chance.”

Csizmadia Jánosné kísérő tanár