Kenyér Világnapjának Ünnepe a Georgikonban
2017-10-16
Egészségnevelés a kollégiumban
2017-10-18

A három történelmi egyház által szervezett 72 óra kompromisszum nélkül szociális önkéntes akcióban a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégistái először vettek részt az éven. A tanulók és a nevelőtanárok lelkesen és örömmel segítettek a Nagy Szent Bazil Rendi Nővérek Szent Anna Szeretetotthona környezetének takarításában, valamint a görög katolikus templom környékének a rendbetételében. Megtisztították a templom bejáratánál álló Szent Miklós püspök szobrát a talapzattal együtt.

A szép, napsütéses időben vidám hangulatban telt a munkavégzés. A résztvevő fiatalok aktívan és jó szívvel segítettek. A közös munka jó lehetőséget biztosított a közösség összekovácsolására, hisz együtt dolgoztak a régi és az új kollégisták, ezáltal jobban megismerték egymást. A görög katolikus templomban a Szent Liturgián rendszeresen részt vesznek tanulóink, e munka révén másképp is megismerhették a templomot.

A munka végeztével kicsit fáradtan, de azzal a jóleső érzéssel tértek vissza a kollégiumba, hogy másoknak segítettek.

Noha eben az akcióban először vettek részt diákjaink, a másokkal való törődés nem új számukra. Hisz évek óta meghitt, szeretetteljes karácsonyi műsort adnak elő a Szent Anna Szeretetotthonban és az Egyesített Szociális Intézmény Időskorúak Otthonában valamint a Sátoraljaújhelyi Egyesített Szociális Intézményben. Ezáltal ünnepélyesebbé válik az idősek számára a karácsony, hisz sok öregnek ezek a fiatalok jelentik a kikapcsolódást.

Nemcsak az időseknek, hanem az Erzsébet Kórház gyermekosztályán fekvő beteg gyermekeknek is színfoltot vittek az életükbe a karácsonyi műsorokkal. Az örömüket fokozta, hogy a kollégista lányok otthonról hozott játékokkal megajándékozták őket. Ezt a hagyományt az éven is folytatni szeretnénk. Ha szükséges a kollégium diákjai és nevelőtanárai a későbbiekben is készen állnak a segítségnyújtásra akción kívül is.

 

Horváthné Budai Klára

Kollégiumi munkaközösség vezető