Természettudományi munkaközösség hírei -Tanulmányi kirándulás Zemplénben

Kertészeti gyakorlat a tanterületen
2017-03-22
Március 15 – Ünnepi megemlékezés iskolánkban
2017-03-22

                         

 

A tavasz első melegítő napsugarai arra bátorítottak minket, a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 2/10. pék-cukrász osztály tanulóit, hogy a telet hátra hagyva, a hétköznapokból szabadulva, mint a természetben a „Sátoros” hegyek ölelésében időzzünk egy kicsit. Változatos természeti adottságokkal rendelkezünk, a természet közelibb létében éljük napjainkat és ezernyi lehetőség van a természet csodáival szembesülni.

Iskolánkból egy 6 km-es túrára vállalkoztunk, amely a Szár-hegy és a Magas-hegy között a Zsólyomka völgyben haladt. A pincesort elhagyva a Szár-hegyre kapaszkodtunk fel, amely a Magyar Kálváriához vezet, stációkat érintve, egy kicsit megpihenve és napfürdőzve a történelem fájdalmas pillanataira emlékeztünk. A múlt viharai alakították és formálták a természeti és társadalmi környezetünket. Fontos a múlt ismerete a diákok számára, mert a jelenről alkotott kép így teljes. A Szent István Kápolna és az Országzászló igazi jelképei városunknak és országunknak. A hegyről lenyűgöző látványt nyújtott a város panorámája és a képzelet határtalansága.

Egy felejthetetlen napot töltöttünk el a Csipkerózsika álmából ébredező Kálvárián, ahonnan feltöltődve, élményekkel gazdagodva, ismeretekkel bővülve tértünk haza. Bízom benne, hogy ezzel a túrával hitelesebbé és élmény telibbé formálhatjuk a diákok környezettudatosságát.

 

Doma Ágnes szaktanár és a Természettudományi munkaközösség