I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva
2017-06-06
Virágpalánták végkiárusítása
2017-06-06

  Szent Orbán Zarándoklathoz kapcsolódó lelki ráhangolódáson vettek részt vettek részt a Georgikon Görögkatolikus Szakgimnázium tanulói

 május 26-án, pénteken délután, Tolcsván, a Mikro-térségi központban került megrendezésre a „Tokaji Szent Orbán Zarándoklathoz” kapcsolódó lelki ráhangolódás Páll Miklós, a tolcsvai görögkatolikus parókus szervezésében. Iskolánk, a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium részéről a lelki ráhangolódáson Komporday Levente igazgató és Budai Tamás és Vámosi István 11. B mezőgazdasági gépész szakmacsoportos szakközépiskolai, Tomkó Kitti 11. A élelmiszeripari szakmacsoportos szakközépiskola tanulók, valamint Damjanovics József főesperes atya, iskolánk püspöki biztosa és Molnár Attila atya, a kollégium lelki vezetője vettek részt.

Ezen az eseményen Kecskés Attila, tolcsvai római katolikus plébános vezetésével közösen imádkoztunk, kértük a jó szőlő termés elősegítését. Damjanovics József atya elmélkedésében a szőlőtermesztés, a borkészítés és a vallás közötti párhuzamokra, azonosságokra hívta fel a figyelmet, ezzel is elgondolkodtatva a jelenlévőket. Utána dr. Lőrincz György borász, az egri St. Andrea Borászat tulajdonosa beszélt a szakmai elhivatottságról és a lelki útkereséséről, a vallás és a szőlész-borász szakma egymásnélküliségéről mondta el a gondolatait.

A lelki ráhangolódást Páll Miklós atya zárta azzal, hogy egy Szent Orbán pápát ábrázoló ikont adott át a zarándoklat szervezőinek, a Tokaji Borbarátnők Társasága képviselőinek, amit a zarándoklaton az ereklye előtt visznek.

Molnár Attila atya, Komporday Levente

Budai Tamás, Tomkó Kitti, Vámosi István