Szalagavató ünnepség a Georgikonban 2022

Látogatás a tokaji bormúzeumban
2022-10-21
HATÁRTALANUL PROGRAMMAL ERDÉLYBEN
2022-05-15

A Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium öt végzős osztálynak tartottunk Szalagavatós ünnepséget 2022.október 07-én délután 16 órától a Latabár Színházban.

A szalagavatás ünnepsége az iskolától, a felhőtlen diákélettől való búcsúzás első pillanata, a felnőtté válás első lépcsőfoka, melyet néhány hónap múlva követ az érettségi, ill. a szakmai vizsga. Az idei évben a 12. A élelmiszeripari technikus, 12.B agrárgépész technikus, a 3/11.kertész, a 3/11. mezőgazdasági gépész és a 3/11. cukrász osztályos tanulók készülnek a megmérettetésre, s ezen az estén őket ünnepeltük.

Martinek Zsolt az iskola lelki vezetője megáldotta a szalagokat, amiket az osztályfőnökök (Bocsor Istvánné, Galgovics Szilvia, Orbán Erzsébet és Révész Orsolya) feltűztek diákjaiknak.

Az irodalmi műsort követően a végzős diákok által összeállított előadásokat tekinthették meg a megjelent tanárok, rokonok, barátok. Táncokkal, énekléssel- vetítéssel és vicces jelenetekkel tették meghitté és emlékezetessé a 2022-es évi Szalagavatót.

Iskolánk mottója diákjaink felé: „Hittel nevelünk- szívvel, lélekkel tanítunk!”