Szalagavató Ünnepség a Georgikonban

Több vagy ha adsz
2020-11-04
Ismerkedési est
2020-11-09

Szalagavató Ünnepség a Georgikonban

Iskolánk végzős osztályai számára 2020.november 10-én tartottuk meg Szalagavató Ünnepségünket. A jelenlegi járványügyi helyzet átírta az eredeti forgatókönyvet és nem a szokott módon, nem a tervezett időben és helyen tudtuk ezt, a minden végzős diák és családja számára oly fontos eseményt megünnepelni. Szerettünk volna a szülőkkel, nagyszülőkkel, iskolánk oktatóival, nevelőivel, az alsóbb évfolyamos iskolatársakkal együtt örülni ennek a mérföldkőnek, ahogy az hagyományosan lenni szokott. Jó lett volna városunk patinás színházában, virágokkal díszített külsőségek között megmutatni a tanult táncokat, elénekelni búcsúdalainkat, átadni egy szál virágot a szülőknek, tanároknak. Ez azonban most nem történhetett így és én hiszem, hogy az Úristen okkal tesz mindent és ez a helyzet is az épülésünket fogja szolgálni.

A külsőségekről a valóban fontos dolgokra, a belső értékekre fordíthatjuk most figyelmünket. Bár szűk körben, a kis iskolai családunkban, de méltó körülmények között tűztük fel diákjaink számára a szalagot, amit Martinek Zsolt Atya megáldott.

Köszönjük Igazgató Úr kedves és biztató beszédét, köszönjük a hitet és szeretetet, amit közvetített felénk! Köszönjük a búcsúztató évfolyamnak a szívhez szóló szavakat és szép verseket!

„Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.” (Szent Pál Apostol I.Kor.13,13.)

 

Várhomokiné Madák Kornélia

végzős osztályfőnök