Baleset-megelőzési nap 2017
2017-03-02
„Polgármester Újabb Ösztöndíjasa”
2017-03-07

Nemzetközi siker – tehetséges pályázati támogatás a Georgikonban

 Iskolánk a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium pályázat útján támogatást kapott nemzetközi versenyen való részvételre. Iskolánk az NTP-NTV-16-A-0035  pályázati azonosító számon futó „ Paris International Agricultural Show – 2017 Wine tasting competiton by young students (CJPV)” elnevezésű nemzetközi borbírálati versenyen való részvételre kapott 470.000 Ft-t az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől. A verseny 2017. február 28 – március 1. között került megrendezésre Párizsban.

A versenyen Tóth Mariann 12. A és Wang Ye Ádám 1/9. C osztályos tanulók képviselték iskolánkat. A verseny meghívásos, 28 versenyző érkezett különböző európai országból, ugyanakkor közel ugyanennyi francia fiatal vetélkedett hazai kategóriában. A nemzetközi versenyen e két tanuló képviselte Magyarországot. Mindketten kiválóan teljesítettek, hiszen Ádám 8. helyezést, Mariann pedig 17. helyezést ért el. Köszönjük Ficsor János és Untener Gyula szakmai tanároknak a sikeres felkészítést, a diákoknak a lelkes és komoly hozzáállást, felkészülést. A párizsi versenyre két tanárnő, Várhomokiné Madák Kornélia és Csizmadia Jánosné kísérte a tanulókat.

Köszönjük a támogatást, hiszen 2015-ben megrendezett verseny után ismét szép sikereket értünk el. Büszkék vagyunk diákjainkra és köszönjük a szülők és a fenntartó, a Miskolci Egyházmegye támogatását.

Mindkét tanulónak további sikereket kívánunk, hiszen szakmailag megerősödve tértek haza.

„Mező Tehetségpont”

Az Európa Rádió riportját Jászter Beáta készítette