KARÁCSONYI RAjZVERSENY A GEORGIKON GÖRÖGKATOLIKUS SZAKGIMNÁZIUMBAN

Portugál szakmai gyakorlat
2018-12-13
A HUMÁN MUNKAKÖZÖSSÉG HÍREI
2018-02-05

A sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Betlehem- készítő és karácsonyi rajzverseny pályázatot hirdetett.

A pályázat témája:

  • Jézus születéséhez kapcsolódó, betlehemi jelenetet ábrázoló, egyéni vagy csoportos alkotás, mely feleleveníti a betlehemezés hagyományát.
  • „Szent karácsony”- karácsony keresztény szemmel

A pályázaton korhatár nélkül bárki részt vehetett. Az alkotások bármilyen képző-, népi-, és iparművészeti technikával készülhettek, bármilyen anyag felhasználásával, újrahasznosításával.

A rajzpályázatra bármilyen, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhettek a keresztény hagyomány szerinti karácsonyi jelenetet ábrázoló művek.
Jelentkezni egy pályaművel (Betlehemmel) egyénileg vagy csoportosan (osztály) lehetett.

Mivel a pályázat egyik célja a közösségépítés is volt, a betlehem-készítésre egyénileg nem, csak csoportmunkával létrehozott alkotások születtek. Így kapcsolódott a felhívás az EGYH-KCP-17-EPER-0638. számú „Kereszténység, tisztesség, tisztaság, egészség, közösség” elnevezésű tehetséges programhoz.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2017. december 21-én, csütörtökön, a karácsonyi ünnepség után, az iskola aulájában került sor, ahol a pályamunkákból kiállítást is rendeztünk.

Betlehem-készítő verseny

I. helyezett:    9. A osztály        osztályfőnök: Várhomokiné Madák Kornélia

II. helyezett:  12. A osztály       osztályfőnök: Bocsor Istvánné

III. helyezett: 1/9. mezőgazdasági gépész osztály  osztályfőnök: Orbán Erzsébet

Rajzverseny:

I. helyezett:        Varga Balázs 1/9. mezőgazdasági gépész osztályos tanuló

II helyezett:       Német Tibor 1/9. hegesztő osztályos tanuló

III. helyezett:     Mundér Vanessza 1/9. pék osztályos tanuló

IV. helyezett:     Molnár Attila 1/9. mezőgazdasági gépész osztályos tanuló

Köszönjük a pályázóknak és a felkészítő tanároknak, hogy kreativitásukkal hozzájárultak a pályázat sikeres lebonyolításához, valamint azt, hogy ezzel is szebbé tették a karácsonyra való felkészülésünket!

A díjazottaknak gratulálunk!                                                                                  Bocsor Istvánné

munkaközösség-vezető