Átadták és megáldották a felújított iskolánkat
2018-11-07
Újabb spanyol diák szakmai gyakorlata
2018-11-07

A Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium érettségire készülő végzősei 2018. október 25-én Máriapócsra zarándokoltak Martinek Zsolt atya és Borosné Nyisztor Csilla osztályfőnök kíséretében.

A kegyhelyre az ország valamennyi görögkatolikus középiskolájának végzős fiataljait szeretettel várták, hogy  együtt kérjék az Istenszülő Szűz Mária segítségét az elkövetkezendő időszak feladatainak elvégzéséhez.

A pócsi kegykép történetének meghallgatását követően a csoportokra osztott fiatalok feladatokat oldhattak meg, tanúságtételeket, élettörténeteket hallgathattak meg, döntési helyzeteket ismerhettek meg. Kiemelték, hogy ez az év az egyik legfontosabb egy diák életében, hiszen életük egyik legmeghatározóbb döntési helyzete, a pályaválasztás előtt állnak. De azt is tanácsolták, hogy amennyiben később ráébrednek, hogy nem a számukra leghelyesebb döntést hozták meg, mérlegeljenek, és legyen erejük változtatni. A zarándoklat paraklisszal zárult.

Ezen a napon közelebb kerültünk egymáshoz, mérlegeltük céljainkat, és mindenki kapott olyan lelki útravalót, amely segítséget adhat a rájuk váró megmérettetéshez.

Borosné Nyisztor Csilla