Digitális témahét a Georgikonban 2024

Szakmai konferencián a Georgikonos diákok
2024-04-17
Megnyitottuk a “Görög projektet”
2024-04-18
A hétfői naptól, egész héten látható az aulában az informatika-történeti kiállítás.
A keddi napon Martinek Zsolt atya rendkívül érdekes és tanulságos előadását hallgattuk meg a 9. A osztállyal az egyházi tanok és a folyamatosan változó világban, az informatika folyamatos módosulása mellett.
Szerdán a 9. B osztály ismerkedett az internet-biztonság alapjaival. Nagyon sok mindent tudtak már a tanulók, így aktívak voltak az előadáson.
Csütörtökön informatikai vetélkedőt tartottunk, ahol nagy számú résztvevő volt jelen és igen szép megoldások is születtek.
Pénteken Papp Zoltán atya, igazgató úr az internet segítségét igénybe véve állított össze egy online vetélkedőt. Külön érdekesség volt, hogy a válaszadásra eleve rövid idő állt rendelkezésre, és a beadás minél korábbi ideje külön plusz pontokat jelentett, így a tanulók hatalmas izgalommal és lelkesedéssel végezték a feladatukat. Szerepeltek az egyháztörténettel kapcsolatosan kérdések, illetve az egyházaknak az informatikához való viszonya. A díjat, ami egy-egy nagy tábla csoki volt, a három nyertes tanuló nagy örömmel és büszkén vette át, és társaikkal közösen fogyasztották el.