Búcsúzik a 12.A és 12.B osztály
2017-05-09
Az élelmiszeripari munkaközösség hírei
2017-05-15

 

 

BALLAGÁS A GEORGIKONBAN – A HUMÁN MUNKAKÖZÖSSÉG HÍREI

Iskolánkban, a Miskolci Egyházmegye fenntartásában álló Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2017.május 5-én tartották a ballagási ünnepséget.

A Görögkatolikus Egyház képviseletében Atanáz atyát, a Miskolci Egyházmegye püspökét, Szemerszki Mihály egyházmegyei iskolareferenst, Damjanovics József főesperes urat, az iskola püspöki biztosát, és Molnár Attila atyát, a kollégium lelki vezetőjét köszönthettük. Atanáz püspök úr a ballagókat püspöki áldásban részesítette, majd Szent Pál üzenetét adta át: a ballagó diákokat arra intette, hogy soha ne tévesszék szem elöl azt a célt, amely felé tartanak, és hogy igyekezzenek “jóra kész, emberszerető felnőttek” lenni.

Atanáz atya minden tanulónak egy-egy Szentírást is ajándékba adott, egyúttal emlékeztette a diákokat, hogy Isten igéjének útmutatását egész életünk során fontos lesz figyelembe venni. Az intézmény dolgozói nevében Komporday Levente igazgató úr köszöntötte az ünneplő közönséget, majd jutalomkönyveket nyújtott át a négy éven át kiemelkedő tanulmányi munkát végzett, vagy az iskolai élet valamely területén jeleskedő tanulók számára.

A külföldi szakmai gyakorlatot  teljesítő végzős diákoknak Europass tanúsítványokat adott át. Gyarmati Lajos, a Gyarmati Tanműhely Kft. tulajdonosa megjutalmazta a tanműhelyében gyakorlati idejüket töltő diákokat.  A hagyományokhoz híven a ballagó diákok és az alsóbb éves diákok nevében is hallhattunk egy-egy megható beszédet a gyerekektől, melyet ünnepélyes zászlóátadás követett.  Az ünnepséget  szavalatok és énekek tettek színesebbé.

Borosné Nyisztor Csilla

munkaközösség-vezető