KIRÁNDULÁS A SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUMBA
2022-12-13
Kollégiumi köszöntő
2022-12-15

Az ünnepeknek hangulata, íze, illata, fénye, muzsikája van. Évről évre újra teremtjük gyermekkori emlékeink nyomán, továbbvisszük, kicsit hozzáteszünk. Folytonosság van benne, állandóság, visszatérés, fölidézés. Hagyományt őrzünk és teremtünk. Ettől szépek karácsonyaink is.

10 nap van még karácsonyig, és ha már az időjárás is meghozta a hideget, elkezdhetünk lassan készülődni a téli ünnepekre. A karácsonyi hangulat megteremtéséhez sokak számára fontos a dekoráció. Nem kell drága, nem kell csillogó-villogó, megmutatjuk diákjainknak, hogyan lehet otthon megtalálható anyagokból ajándékot készíteni. A karácsonyfa az ünnep egyik kulcseleme, így van ez nálunk is. Vidáman díszítették a fenyőt és a társalgót, mely kedvelt helye kollégistáinknak.

A karácsonyra leginkább lélekben kell készülni. Fontos, hogy az adventi időszakban igyekezzünk több időt szánni akár a befelé, akár az egymásra figyelésre. Gyertyát gyújtottunk az adventi koszorún, beszélgettünk, zenét hallgattunk, mézest sütöttünk, melynek illata belengte a kollégium épületét.

 

„Legyen veled Karácsony Angyala,

legyen áldás és ünnep az Ünnep,

szeretet simítsa lelkedet,

mikor a csengők megcsendülnek”