A végzős (2/14. É) élelmiszeripari technikus tanulók…

Páricsi Péter- norvég szakmai gyakorlat
2017-04-25
Egynyári virágok árjegyzéke
2017-04-26

…a szakmai vizsgára gyakorolják a vizsgatémaköröket.

Az élelmiszeripari alapmérések tantárgyból 180 perces gyakorlati vizsgát kell tenniük, melyre a felkészülés a tanévközi gyakorlatok során, az iskola laboratóriumában történik. A vizsgatételeket a szaktanár állítja össze a szakmai és vizsgakövetelmények alapján, a helyi adottságok, a felszereltség figyelembevételével. A tételek viszonylag összetettek, azok mindegyikében egy-egy élelmiszervizsgálatot kell elvégezni. A feladat elvéről, a mérési adatokról, az azokkal kapcsolatos számításokról és eredményekről a tanulók rendszerint mérési jegyzőkönyvet készítenek. Ez a laboratóriumi munka egyik követelménye.

A szaktanár munkáját laborasszisztens segíti, elsősorban a szükséges anyagok, eszközök előkészítésével, és a laboratórium tisztaságának biztosításával.