A KÖLTÉSZET NAPJA A GEORGIKONBAN

Pénz7 ” Így látom én a vállalkozót” digitális kisfilm készítés eredményei
2019-05-02
Húsvét keresztény szemmel című rajzpályázat eredményei
2019-05-02

Minden évben április 11-én ünnepeljük a költészet napját. Azért ekkor, mert 1905-ben ezen a napon született az egyik legnagyobb magyar költőnk, József Attila.

Ebben az évben a  költészet napja alkalmából meghirdetett Szavalóversenyen József Attila és Márai Sándor verseiből válogathattak a diákjaink. Márai Sándor költő, író szintén ezen a napon született 1900. április 11-én, Kassán.

A verseny győztese Karajz Karolina 3/11. osztályos tanuló, a 2. helyezett Horváth Amanda 11. A osztályos tanulónk lett, 3. helyezést ért el Tomori Petra 9. A osztályos diákunk. Lapczán-Szaniszló Melinda 1/9. osztályos szőlész-borász tanuló különdíjas lett.

A verseny résztvevőinek gratulálunk a költemények színvonalas előadásáért, a dobogósoknak a szép eredményhez, és további sikereket kívánunk!

Ebben a tanévben rendhagyó módon is megünnepeltük a költészet napját. A Humán munkaközösség köszönetét fejezi ki az iskola vezetőinek és az egyházak képviselőinek, hogy      április második hetében minden nap hallhattunk tőlük egy-egy szavalatot az iskolarádión keresztül!

 

Borosné Nyisztor Csilla

munkaközösség-vezető