2022 szeptember -francia szőlész-borász gyakorlat

2022. május – előkészítő látogatás francia pék-cukrász gyakorlat Bar Le Duc
2024-02-05
2022 november – francia pék-cukrász gyakorlat Bar Le Duc városában
2023-04-19

Iskolánk 2021-ben elnyerte az Erasmus+ akkreditációval rendelkező intézmény címet, mely
azt jelenti, hogy a 16 év során (2005-2021) megvalósított projektek minősége alapján jogosult
a könnyített pályázaton való részvételre.
A Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum 2008 óta vesz
részt nemzetközi szakmai gyakorlatot megvalósító programokban. 2019 után a világjárvány
lecsengésével ismét sor került a francia szőlész-borász szakmai gyakorlatban a dél-
franciaországi Provence-ban található Richerenches településen.
A 14 éves múlta visszatekintő együttműködés során 84 magyar és 88 francia diák vett részt
szőlész-borász szakmai gyakorlaton Richerenchesben és Tokaj-Hegyalján.
A hat magyar diák 2022. szeptember 9-30 között, a 10 francia diák október 7-28 között
teljesítette a projekt feladatait. Hagyományainkhoz híven ismét úgy került sor a magyar
diákok francia szakmai gyakorlatának bemutatására, hogy a francia diákok is jelen voltak
iskolánk rendezvényén.

Európa Rádió riportja a programról:

Francia program diákbemutató I. rész

Francia program diákbemutató II. rész

Beszámoló a szakmai tanulmányútról – Nagy László 

Kísérőtanári beszámoló I. – Sztankó Gábor, Szabó Tamás

Kísérőtanári beszámoló – Papp Zoltán 

Diákok rövid összefoglalója Orosz Márk,   Marczi Viktória, Mudróczki Lilla, Gyöngyösi Zoltán, Galyas Alexandra Dalma

Képek a programról