Ballagás
2018-05-15
Norvég szakmai gyakorlat 2018
2018-05-23

A „Fenntarthatóság hete” keretében pályázatot hirdettünk a következő témakörökben:

– Az ökológiai lábnyom

– A szelektív hulladékgyűjtés

A tanulók 10-15 diából álló ppt-t készítettek, melyet zsűri előtt elő is adtak.

A zsűri tagjai Palicz Márta és Nagypál Magdolna szaktanárok, valamint Tóth Marianna és Hajas Mihály élelmiszeripari technikus végzős tanulók voltak.

A hirdetésre nyolc pályamű érkezett. Nagyon változatos, igényes munkákat készítettek a diákok, és mindannyian színvonalas előadást tartottak. A zsűri értékelése alapján

I.   helyezett:                Markovics Dániel 10.A

II.  helyezett:                Oláh Vanessa 10.A

III. helyezett:               Forgács Krisztina 11. A .

Különdíjat kapott Gál Csilla 1/9. cukrász tanuló.

Minden pályázónak gratulálunk!

A program folytatásaként a 2/14. É élelmiszeripari technikus diákok bemutatót tartottak a laboratóriumban. A bemutató témájául azokat az élelmiszervizsgálatokat választották, amelyekből a szakmai vizsgán is számot kell majd adniuk. Így a következőkből láthattunk rövid ízelítőt:

-borredukálócukor-tartalmának meghatározása redoxititrálással

-húsüzemi szennyvíz nitrition tartalmának meghatározása fotometriásan

-ivóvíz keménységének meghatározása komlexometriásan

Minden tanulónak köszönjük munkáját!

Nagypál Magdolna és Palicz Márta

szaktanárok