Élelmiszeripari munkaközösség hírei

Élelmiszeripari munkaközösség hírei
2020-02-26
Böjt
2020-03-06

Beszámoló a PÉNZ7 eseményeiről

Az idei tanévben ismét megrendezésre került iskolánkban a pénzügyi és vállalkozói témahét, amely az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódott. A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket és alapos, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.

A tematikus hét pénzügyi témája „Pénzügyi biztonság”, míg vállalkozói témája „Ötletből vállalkozás” volt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett együttműködő szakmai partnerek az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Pénzügyminisztérium voltak.

Iskolánkban igyekeztünk minél több tanulót bevonni ezekbe a feladatokba és a korosztály számára érthetővé és érdekessé tenni ezeket az órákat. A vállalkozási ismeretek feldolgozását Goffa Zsolt Tanár Úr irányításával 64 tanulónk, míg a pénzügyi ismeretek feladatait Várhomokiné Madák Kornélia Tanárnő vezetésével 77 diák végezte el.

Kísérőprogramként interaktív vetélkedők, versenyek, pályázatok, valamint online játékok, alkalmazások váltak elérhetővé a diákok számára. A tanulók körében nagy népszerűségnek örvendett a Kahoot alkalmazás, aminek segítségével telefonon is oldhattak meg a témával kapcsolatos feladatokat. Ezek a tananyagok a 2021-ben esedékes nemzetközi OECD mérésre is jó gyakorlási lehetőséget biztosítottak, mely a diákok pénzügyi ismereteit és tájékozottságát fogja vizsgálni.

 

Várhomokiné Madák Kornélia
munkaközösség-vezető