A 2019. 04. 08.- 04. 12. között megrendezett digitális témahét eseményei

1.9 hegesztő tanulók szintvizsgája
2019-04-17
Francia szakmai tanulmányút
2019-04-17

Hétfőn, április 8-án egy közösségi oldal kialakulásának lépéseit ismerhettük meg “A közösségi háló [2010] “című film segítségével. A zsúfolásig megtelt teremben láthatóan meglepő ismeretekhez juthattak a tanulók.

Kedden, április 9-én az emeleti kiállítási paravánon, az informatika történetének legjellegzetesebb állomásairól készült kiállítás kezdődött, melyre sokan voltak kíváncsiak.

A digitális témahéten két versenyt rendeztünk.
Az internetes keresési versenyen (szerda, április 10.) érdekes kérdésekre kellett választ adni, melyek a számítógép és az informatika világáról szóltak. Sok nagyon jó megoldás született, az induló tanulók nagyon ügyesen és hatékonyan kerestek Gratulálunk.
A jelentkezők száma miatt kétszerre tudtuk megrendezni a versenyt, mert 21-en indultak. Az első három helyezett között nagyon szoros volt a verseny, így szinte csak fél pontok döntöttek.
I helyezett: Pongó István 1/9. Gépész osztály
II helyezett: Bana Zsolt 11. A osztály.
III. helyezett: Mundér Csaba 11. A osztály

A prezentáció-készítő versenyenre – melynek témája a „Húsvét – hitéleti és világi összefüggések” -volt, nyolc pályamű érkezett.
I helyezett: Szatmári Viktória 1/12. osztály
II helyezett: Lapcan Szaniszló Melinda 1/9 szőlész-borász osztály
III. helyezett: Vass Edina 10.A osztály

Pénteken Martinek Zsolt atya, iskolalelkész figyelem-felkeltő gondolatait hallgathattuk meg
„A számítógép és a mobiltelefon hatása a hétköznapjainkra, hitéleti megközelítésben” címmel.
Az előadás felölelte az informatika lelki életünkre és fizikai valónkra gyakorolt hatásait. A terembe szerencsére tudtunk bevinni pótszékeket, így a sok érdeklődőnek jutott elég ülőhely.
Ezzel zárult a digitális témahét, melyen mindenki, tanulók és tanárok egyaránt megtalálhatták az őket érdeklő szeletét az informatikának. Köszönjük szépen azoknak, akik tevőlegesen segítették, vagy részvételükkel támogatták az idei digitális témahetet.

Kispál Anikó, informatika tanár
Vincze Tamás, informatika tanár